طب اسلامی

روغن دنبه گوسفند

روغن دنبه گوسفند

روغن دنبه برخلاف عقیده بعضی ها که میگویند چاق میکند، اصلا اینطوری نیست و خوردنش مشکلی ندارد فقط توصیه شده بالای ۴۰ سال دنبه رو لای نان نگذارند و نخورند وگرنه خوردن رووغنش مشکلی ندارد.
📈روغن دنبه
یکی از روغنهای مورد تایید، جهت استفاده روغن دنبه هست که در قدیم طرفداران زیادی داشته بطوریکه تا چند دهه پیش دنبه از گوشت گران تر بوده و ارزش بیشتری برای آن قائل بودند.
📈خصوصیات روغن دنبه
-دنبه در دستورات دارویی هم بعنوان ضدافسردگی مطرح میشود.
– سبب لاغری
– آرامش اعصاب
– زیبایی صورت و …
طرز تهیه روغن دنبه☀
📈روش اول:
جهت تهيه روغن دنبه باید اول دنبه را ریز ریز کنید و شب تا صبح آن را در آب نمک دریای رقیق بگذارید و صبح آن را آبکش کرده و در ظرفی بریزید و داخل آن، بسته به حجمش یک تا دو لیوان آب بریزید و روی اجاق گاز قرار داده و شعله را خیلی کم کنید تا به صورت سوزنی و آهسته داغ بشود.
برای گرفتن بوی دنبه، میتوانید از مواد خوش بو همچون هل، دارچین، گلاب یا پیاز و امثال آن استفاده کنید، سپس بعد از آماده شدن آن را از صافی رد کنید تا شفاف بشود.
البته بهترین روش بوگیری دنبه این هست که پس از بیرون آوردن از آب نمک دریا، اضافه آب را دور ریخته و دنبه را با شیر محلی گاو بگذارید بتدریج بجوشد و چند عدد هل اضافه کرده و برای اینکه رنگ طلایی بگیره زعفران بریزید.
📈روش دوم:
۴ کیلو دنبه، یک لیوان سرکه، ۲ لیوان ماست، ۲ عدد پیاز و عدد هل تازه به صورت چرخ شده، با حرارت ملایم،بعد از شش ساعت روغن می اندازد
📈روش سوم:
برای از بردن بوی دنبه، زمانیکه دنبه روی آتش هست به ازاء هر سه کیلو دنبه یک لیتر شیر اضافه کنید. دقت کنید برای شلعه ور نشدن ظرف، دنبه را از روی آتش بردارید. سپس آنقدر حرارت دهید تا حجم شیر افزوده شده از بین برود. محصول بدست آمده مایعی زرد رنگ میشود که بوی بد هم ندارد.
یعنی اولا : روغن شما مایع است و جامد نیست.
دوم : بوی نامطبوع ندارد.
📈روش چهارم:
دنبه که کمی به روغن آمد، ابتدا به ازای هر ۴کیلو دنبه، چهار لیوان سرکه بریزید. کمی که گذشت سه لیوان ماست بریزید. دو عدد سیب و دو عدد پیاز و یک لیوان گلاب را هم ده دقیقه آخر اضافه کنید. روغن شما بو و طعم دلپذیری میگیرد
روغن دنبه مایع هست مثل روغن کوهان شتر ولی روغن پیه یا چربی گوشت جامده. میتوانید یک قاشق ماست هم بهش بزنید همان کار را میکند. اگر میخواهید نیمه جامد باشد، کمی پیه هم با دنبه سرخ کنید.
سرکه هم میشود ریخت. هم باعث میشود روغن ماندگاری اش بالا برود هم رنگ شفافی داشته باشد.
بطور کلی در روغن دنبه مواد متنوعی میتوان ریخت. از میوه و ماست و آرد و به و پیاز و شیر گرفته تا سرکه و زعفران و …
برای خورشها در روغن دنبه، علاوه بر زعفران ، دارچین و زنجبیل تازه رنده شده و کمی نمک یا میخک، زیره، یک حبه سیر رنده شده، گلپر میتوان ریخت.
روغنی که برای خورش درست میکنیم نیمه جامد هست و ادویه دار و روغنی که برای پخت برنج درست میکنیم مایع و بدون ادویه.
🔴 توجه
تفاله باقی مانده از تهیه دنبه اگر سوخته و سیاه نشده باشد، خوردنش اشکالی ندارد ولی مواد سوخته را اصلاً نباید خورد چرا که تولید خلط بد میکند.
روغن دنبه برای افراد مسن و افرادی که مشکل قلبی دارند خیلی توصیه نمی شود، بهتر است روغن کنجد و زیتون مصرف کنند.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن