طب اسلامی

نان سالم چیست؟

نان سالم چیست؟

۱- نان سالم ارزش غذائی و خواص درمانی دارد .( نانی ارزش غذائی دارد که ازآرد کامل یا آرد ۷٪ تشکیل شده باشد.
نیاز انسان به فیبر روزانه ۳۰ گرم است که ۱۵ گرم آن بایستی از طریق نان سبوس دار و مابقی از طریق مصرف سبزیجات – حبوبات ومیوه جات تامین شود.

۲- نان سالم خمیر پر خواب دارد.
(زمان خواب خمیر نباید کمتر از ۱ ساعت باشد تا آنزیم فیتاز فعال واسید فیتیک آرد نابود واملاح ( آهن وکلسیم و فسفر ومنیزیم وروی ) آن آزاد گردد.

۳- نان سالم زمان پخت طولانی دارد.(نان لواش حدود ۶۰ ثاینه –نان سنگک وتافتون حدود ۱۲۰ ثانیه –بربری حدود ۵ دقیقه – نیمه حجیم وحجیم ۲۰ تا ۳۰ دقیقه )

۴- در تهیه نان سالم شعله مستقیم وجود ندارد بلکه حرارت غیر مستقیم است.
( باحذف شعله مستقیم از روی نان زمان پخت بجای ۱۵ ثانیه به حدود ۶۰ ثانیه می رسد وبافت نان مغز پخت ورخ نان نیزبرشته و خوش رنگ می شود.)

۵- نان سالم پهن ونازک نیست .(هرچه نان کلفت تر باشد در حین پخت ؛نشاسته آرد بیشتر وبهتر ژلاتینه می شود وبافت نان اسفنجی شده و حذب آب نان را بالا برده واز بروز رفلاکس و پدیده اسیدوز در معده جلوگیری کرده وبسیاری از بیماریهای گوارشی را برطرف می سازد.

۶- نان سالم جوش شیرین –بیکینگ پودر وجوهر قند ندارد درعوض به هرکیسه آرد حدود ۲۰۰ گرم مخمر و ۱۰ عدد چانه خمیر ترش تزریق میگردد تا نان پوک ومتخلخل وخوش سیما گردد.

۷- نان سالم باید آرد کامل (سبوس ۷٪) داشته باشد نه اینکه با ریختن سبوس زیرچانه یاروی خمیرمدعی پخت نان سبوس دار شویم.

۸- نان سالم رخ زرد وطلائی دارد نه سیاه وتیره تزریق سبوس مصنوعی به خمیر رخ نان را تیره وطعم آن را تلخ میسازد.

۹- نان سالم نباید روغن مصنوعی داشته باشد روغن عامل چاقی وبروز دیابت است.

۱۰- نان سالم نباید شکرسفید داشته باشد چون قند نان را افزایش داده و در ابتلا به چاقی ودیابت موثر است.

۱۱- نان سالم نباید ازآرد سفید (۱۵٪ و۱۸٪ ستاره ونول) تهیه شده باشد چون قند نان سفید دو برابر نان سبوس دار است وحدود ۸۵٪ فیبر واملاح و ویتامین های نان سفید درحین آسیابانی گندم ؛دورریزمیشود.

۱۲- نان سالم ( تهیه شده با آرد کامل ) زودتر از نان سفید کپک می زند چون چربی واملاح آن با آسیابانی دورریز نشده است.

۱۳- لقمه پذیری، برش پذیری، جویدن،–بلعیدن ، هضم وجذب نان سالم (با آرد کامل وخواب کامل ) روان تر راحت تر وسبک تر از نان سفید است.

۱۴- بو، عطر، مزه، طعم، نان سالم (تهیه شده با آرد کامل وخواب کامل) بیشتر و دلچسب تر از نان سفید است.

۱۵- رنگ ، رخ، زیبائی ظاهری، تاولهای روی نان سالم زرد تر وزلال تر (اثری از تیرگی نخواهید دید) از نان سفید است.

۱۶- رنگ ورخ آرد کامل واقعی به هیچ وجه تیره نیست بلکه زرد و روشن است.

۱۷- آرد کامل واقعی بوی نم ونا نمی دهد چون در حین آسیاب نم زنی نمی شود.

۱۸- نان سبوس دار واقعی (جو یا گندم ) به هیچ وجه تلخ وبد مزه نمی شود مگر اینکه بجای آرد کامل ؛ سبوس مصنوعی به آن تزریق شده باشد.

۱۹- نان سالم نیازی به تزریق زرچوبه وادویه برای زردسازی وزیبا سازی ندارد.

محمد رضا خواجه

دکترای کسب کار وکارشناس وزارت بهداشت دردانشگاه علوم پزشکی اصفهان

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

دکمه بازگشت به بالا
بستن